Mohammed Chahim

Mohammed Chahim

Mohammed Chahim

Geboren: 18 april 1985 te Fes, Marokko
Beroep: kwantitatief onderzoeker TNO Delft

Contactgegevens:

Adres:
Burgemeester van Houtlaan 61
5701 GC Helmond

Telefoon: 06 – 42 14 09 74
E-mailadres: m.chahim@gmail.com
Volg Mohammed op Twitter of LinkedIn

Over Mohammed

Mijn naam is Mohammed Chahim, geboren op 18 april 1985 in Fes (Marokko). Ik kom uit een gezin van zeven kinderen, zes jongens en een meisje. Ik ben de op een na jongste thuis (mijn zusje is het jongste). Ik ben ik getrouwd met Hoyem en sinds 2013 de trotse vader van een zoontje Layin.

Naast een Bachelor in de Econometrie en Operationele Research (OR), bezit ik een master in Financiële Econometrie en Actuariaat en een onderzoeksmaster in de Micro-Economie. Begin 2013 ben ik gepromoveerd aan de Economische Faculteit (departement Econometrie en OR) van de Universiteit van Tilburg. Mocht u interesse hebben kunt u mijn proefschrift ga dan naar www.chahim.nl. Op dit moment ben ik kwantitatief onderzoeker/econoom bij TNO.

Waarom PvdA Helmond?

Tijdens mijn eerste jaren op de middelbare school raakte ik politiek geïnteresseerd. Dit kwam deels door mijn leerkrachten, maar ook door allerlei jongerenwerkers in deze prachtige stad die mij meerdere keren meenamen naar debatten overal in het land.

En zoals vele andere Nederlanders ben ook ik geprikkeld door Pim Fortuyn.  Hij heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik lid werd van de Partij van de Arbeid. Hij zorgde ervoor dat ik sympathie kreeg voor Melkert, die, laten we eerlijk zijn, helaas niet bracht wat van hem werd verwacht.

“De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten” het is eigenlijk heel simpel, heel eenvoudig  om uit te leggen waar de PvdA voor staat. Deze kerngedachte moeten we blijven uitdragen en dit is ook iets wat ik persoonlijk heel erg koester. Juist met de huidige economische crisis is solidariteit belangrijk en juist voor deze tijd is het sociaal vangnet bedacht. Dat we sommige zaken anders moeten gaan organiseren staat vast, van minder voor elkaar naar meer samen met elkaar.

In 2003 werd ik lid van de PvdA Helmond, in 2006 werd ik verkozen in de raad, en sinds 2014 ben ik fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Helmond. Daar houd ik me bezig met decentralisaties (Jeugd, WMO en Participatiewet) en andere maatschappelijke onderwerpen, bestuurlijke zaken en economie.

Dr. Mohammed Chahim   Fractievoorzitter PvdA Helmond

PvdA Helmond

Weet wat er speelt in Helmond


  • De eerste Helmondse progressieve borrel (politiek café) in 2016 is een feit. Nu, met een goede opkomst, in de Cacaofabriek in Helmond.