Mirjam van der Pijl

Mirjam van der Pijl

Mirjam van der Pijl

Geboren: 19 april 1956
Beroep: Trouwambtenaar

Contactgegevens:

Adres:
Ockenburghpark 3
5709 ML Helmond

Telefoon: 06 – 48 32 15 63
E-mailadres: mirjamvanderpijl@gmail.com
Volg Mirjam op Twitter: @MirjamvdPijl

Over Mirjam

Mijn naam is Mirjam van der Pijl. Ik ben geboren in 1956, ben getrouwd in 1979 en in dat jaar ben ik ook lid geworden van de Partij van de Arbeid.

In april 2009 kwam ik met mijn man naar Helmond. Terug naar Oost-Brabant waar ik 33 jaar daarvoor mijn hart aan had verloren. Helmond bleek veel leuker en veel meer te bieden te hebben dan ik vooraf had gedacht! De Helmonders zijn open, hartelijke mensen. Vanaf de eerste dag woon ik hier met veel plezier!

In Duiven, bij Arnhem, waar ik 31 heb gewoond, ben ik ook jarenlang politiek actief geweest voor de PvdA. Ik was er onder meer 12 jaar raadslid, tussen 1994 en 2002, waarvan de laatste 4 jaar wethouder. Van 2004 tot 2007 ben ik lid geweest van de Gelderse Provinciale Staten.

Ik vind het heerlijk om me als vrijwilliger op veel verschillende manieren in te zetten voor de stad Helmond en haar inwoners. Dat doe ik o.a. bij Speel-je-mee, de Bloedbank Sanguin, het wijkblad Gazet, de Voorleesexpress en het Kasteel van Sinterklaas.

In maart 2014 werd ik opnieuw gekozen om de PvdA in de gemeenteraad te mogen vertegenwoordigen. Ondanks de teleurstellende uitslag voor onze partij bij deze verkiezingen was er een persoonlijk lichtpuntje in een mooi aantal voorkeursstemmen. Met veel plezier en liefde doe ik ook deze raadsperiode mijn uiterste best om wonen, werken en welzijn in Helmond op een nog hoger plan te brengen.

Ik heb me in de Helmondse raad steeds ingezet om voor de stad en haar inwoners een eerlijk, betrouwbaar en vooral ook sociaal beleid te voeren. Helmond was bij aanvang van mijn raadslidmaatschap nog erg nieuw voor mij maar de Helmonders en de stad hebben mijn hart gestolen.

Ik ben al bijna 40 jaar lid van de PvdA en het is volgens mij nog altijd de partij die op sociaal gebied het meest voor elkaar krijgt. In mijn actieve jaren in deze gemeente én in mijn vorige woonplaats en provincie heb ik gemerkt hoeveel verschil het maakt als de PvdA een leidende rol kan spelen.

De PvdA-Helmond moet vanuit de oppositierol werken. Onze fractie is niet groot maar onze inzet en onze drijfveren zijn sterk! Het niet makkelijk om “verschil” te maken. Maar het kan! En daarvoor doe ik met mijn collega’s mijn uiterste best!

PvdA Helmond

Weet wat er speelt in Helmond


  • De eerste Helmondse progressieve borrel (politiek café) in 2016 is een feit. Nu, met een goede opkomst, in de Cacaofabriek in Helmond.